Werkzaamheden

Vloercoating

Coating- en gietvloeren

Betonvloeren die zijn behandeld d.m.v. stralen of schuren zijn gevoelig voor vuilindringing. Vet, olie en andere verontreinigingen zorgen ervoor dat de vloer op termijn niet meer schoon te houden is. Om de betonvloeren te beschermen en te verfraaien kan een coating of impregneer worden aangebracht.

Voordelen Coatingvloer

  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Sterk en slijtvast, ook bij chemische belasting
  • Naadloos
  • Voor elke toepassing een geschikt systeem
  • Prijstechnisch zeer aantrekkelijk
  • Leverbaar in talloze kleuren
 

Gietvloeren

Bij gietvloeren zijn er verschillende laagdiktes mogelijk, gemiddeld van 2-4 mm. De afwerking maakt de vloer slijtvast met een goede krasvastheid voor de duurzaamheid. Een gietvloer is hygiënisch, naadloos, vloeistofdicht en gemakkelijk schoon te houden. Er zijn verschillende soorten gietvloeren.

Cementgebonden gietvloer

Met een cementgebonden gietvloer kun je minimale niveauverschillen in de vloer wegwerken. Een cementgebonden gietvloer is daardoor uitermate geschikt voor het uitvoeren van vloerrenovatie. Voor meer informatie over het egaliseren van een vloer door middel van een cementgebonden gietvloeren kunt u contact opnemen met een van onze specialisten.

Kunststof gietvloer

Er zijn verschillende soorten kunststof gietvloeren. In de industrie (bedrijfshallen, garages en magazijnen) worden vooral epoxy gietvloeren toegepast. Een epoxy vloer is hard en stootbestendig, daarbij kan een epoxy vloer ook resistent zijn tegen allerlei zuren. Vaak kiest men vanwege hygiëne voor een epoxy gietvloer. Een polyurethaan gietvloer is een taai-elastische vloer. Deze heeft een hoge slijt- en krasvastheid is poriëndicht en is scheur overbruggend. Een polyurethaan gietvloer wordt vooral toegepast in woonhuizen, showrooms, winkels etc.